Kako izbrati pravo velikost Crocs?

crocs prava velikost

 

Marsikaj je odvisno od modela in vašega stopala. Poglejmo!

Ko kupujete podloženo Crocs coklo, vzemite številko večje kot običajno. Podloga namreč zavzame kar nekaj prostora.


Pri otroških modelih so dileme pogoste, sploh kadar je otrok med velikostmi. Svetujemo, da najprej pogledate Crocs modele, ki imajo vmesne številke (ali bolj pravilno: nimajo po dve velikosti na model). Če kljub temu ne dobite pravega prileganja, vzemite večjo velikost. Otroška noga namreč raste in bo pravo prileganje slej ko prej nastopilo.


Ženski nakup japonk Crocs je lahko nezadovoljiv, če ne veste naslednjega: unisex japonke Crocs so narejene univerzalno. Ker pa so ženska stopala dostikrat ožja in nižja od moškega, se lahko zgodi, da vam bodo trakci japonk preveč ohlapni. Tu vam lahko zgolj svetujemo, da posegajte po ženskih modelih Crocs japonk – prepoznate jih tako, da imajo na etiketi zgolj W velikost (women). Obratno seveda velja za ženske s širokim stopalom. Posegajte po unisex japonkah, ki imajo oznake M in W (men, women) in vaša stopala bodo udobno nameščena pod trakci.


Odrasli, ki so med številko. Crocs se bo prilagodil do neke mere obliki vašega stopala, predvsem v prstnem delu. Ne bo se pa podaljšal stopalni del, zato vam polagamo na srce: če vam peta pri hoji na vsakem koraku seda na rob Crocsa, posezite po večji številki. Crocs mora biti udoben in prekratko ležišče za nogo to gotovo ni.


Upoštevajte tudi, da različni modeli imajo malenkost različne kalupe – če pri enem modelu nosite M8, se lahko zgodi, da boste pri drugem modelu potrebovali M9. To opažamo relativno pogosto pri najbolj prodajanih Classic (nekoč Cayman) in Crocbandu, kjer ima kar precej uporabnikov Crocs različne velikosti modela.

Vsekakor pa je vaše stopalo tisto, ki na koncu pove, ali vam nekaj ustreza ali ne. Če vam ne ustreza, vam zagotavljamo možnost menjave artikla, tako da je vaš nakup brez skrbi.

x

Vpišite se na naše e-novice

Za prejemanje obvestil o ugodnostih se prijavite na novice tu. Svojo prijavo boste morali še potrditi. Prosimo, da po vpisu preverite svoj poštni predal - le en klik v povratnem mejlu je potreben, da potrdite svoj vpis.